Две паралелни специализирани акции срещу дрогата приключиха с разкриването на петима млади мъже, замесени в порочни схеми. Задържани са трима на възраст от 21 до 28 години. 
В първата спецоперация в понеделник, в която са участвали и служители от Специализираното тактическо звено за бързи действия, известни като "бързаците", е заловен 28-годишен мъж. При обискирането му и претърсване на адресите в града, които обитава, са открити марихуана, метамфетамин, прибори за разфасоване и теглене на дрога. Засега срещу него се води разследване за притежание и търговия с наркотици. В негови близки, които според разследващите са съпричастни към случая, са открити пособия за производство на метамфетамин - 283 епруветки, лула, изработена от епруветки и газова горелка.
В другата акция в понеделник при проверка на "Мерцедес" с английска регистрация са обискирани четирима младежи, двама от които непълнолетни. Колата е спряна около 21 часа вечерта в местността Караач на път, водещ към завод. В тях са открити около 20 грама марихуана, 4 оранжеви таблетки екстази и 1 грам метамфетамин. Двама от младежите, на 21 и 26 години, са задържани. Те, заедно със 17-годишен тийнейджър, ще отговарят за притежание на наркотици. От четвъртия в групата - момиче на 15 години, вероятно няма да се търси отговорност.