Трикратният световен шампион по вдигане на тежести Златан Ванев бе избран за кмет на Николово. По този повод „Утро“ го попита дали новите му задачи ще означават край на кариерата му като треньор.

- Златане, честито! Какво ще стане със състезателите в Спортното училище, които тренираше доскоро?
- Ясно е, че няма как да остана като преподавател в училището, но няма и как да обърна гръб на децата. Ще делегирам треньорските задължения на сина си Симеон, който е студент в Шуменския университет с профил социални дейности, физкултура и спорт. 
- Не е ли много млад да поеме твоята работа?
- Да, той е на 19, скоро ще навърши 20 години, но е запален да стане добър наставник. Освен това се състезава. Като баща и като човек, на когото спортът е в кръвта, ще му помагам през свободното си време. С тези деца в Спортното училище поставихме добри основи. Те бяха отлични на последното държавно първенство. Фактът, че ще съм кмет на Николово, въобще не означава, че ще оставя щангите настрани. Те са моят живот. Надявам се нашият клуб да даде на Русе големи шампиони. Що се отнася до кметските си задължения в Николово, ще работя така, че спортът в селото да бъде приоритет на колкото се може повече николовчани.