Условни присъди получиха двама братя, които насила опитали да разубедят бившата жена на единия да се върне обратно у дома и да продължат да живеят като семейство.
Още през 2016 година жената видяла, че след 14 години съвместен живот в габровското село Добромирка връзката с мъжа до нея е изчерпана. Затова решила да се върне обратно в родната си къща в Борово. Решението й обаче никак не се харесало на мъжа до нея и той решил по груб и примитивен начин да си я върне. На 30 август заедно с брат си тръгнали към градчето в Русенско, нахълтали през нощта в къщата на родителите й и отвлекли забегналата жена. Среднощният кошмар бил придружен с удари, побой и насилие, които започнали още в Борово и продължили чак до габровското село Младен. В резултат жената се оказала с две счупени ръце. В крайна сметка, освен тежки обвинения, мъжете не получиха нищо повече, а двойката окончателно се разделила.
Случаят стигна до съда, но делото бе многократно отлагано заради неявяващ се свидетел, който накрая бе принудително доведен за разпит в зала. На първа инстанция Окръжният съд призна двамата братя за виновни по всички обвинения, като ги наказа с 3 години условно и 5 години изпитателен срок, но присъдите могат да се обжалват.