Дългоочакваната от ДПС победа в община Ветово най-сетне е факт и на кметския стол в градчето ще седне досегашният председател на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед. Както е известно, след местните избори през 2015 Мехмед и досегашният кмет Георги Георгиев водиха безпрецедентна съдебна битка с броене на бюлетини кой е законно избран кмет и накрая се оказа, че Георгиев е пръв с осем гласа. Този път разликата между победителя на балотажа д-р Мехмед и опонента му Исмаил Селим от МИР е 873 гласа 3385:2512 /56.52%:41.94%, 1.54% не са подкрепили никого/. 
"Приемам изборния резултат като отговорност. Водещи принципи в работата ми ще бъдат откритост, честност, доброта и внимание към хората. Очаквам всякакви капани в общината в момента. Първите ми задачи ще са да проверя какво има изхарчено, законно ли е харчено, има ли сключени дългосрочни договори с клаузи", каза вчера д-р Мехмед. 
Той отбеляза, че е рано още да се говори за екип, но го обмисля и е възможно част от избраните за общински съветници да се присъединят към администрацията. Що се отнася до работата с общинския съвет, Мехмед посочи, че ДПС има 8 съветници в 17-членния местен парламент, но вече е говорено за подкрепа с БСП и ГЕРБ, които имат по един съветник, тъй като става въпрос за развитието на общината. Останалите места се заемат от МИР, и Заедно за промяна, които имат съответно четири и три мандата.  
"Първата крачка към гражданското управление на Ветово вече е направена и заедно ще продължим по пътя към необходимата промяна. Благодаря на жителите на Ветово, че гласуваха и ясно показаха, че искат като кмет и общински съветници хора на действията, а не на обещанията. Благодаря за доверието, ще дам всичко от себе си, за да го оправдая. Благодаря на ДПС за това, че втори път ми повярва, и на централното ръководство, че застана твърдо зад мен", каза още новият кмет.