Днес се провежда конкурсът за нов директор на Националното училище по изкуствата "Проф.Веселин Стоянов", съобщи Министерството на културата. Своите концепции за развитие на артистичното училище ще представят две кандидатки: сегашната директорка Мария Дуканова и преподавателката в НУИ Невена Ненова. 
Както "Утро" писа, на 18 октомври министерството излезе със становище, че допуска до конкурса само Дуканова, а Ненова не допуска, тъй като не е представила един от изискваните документи за стаж, посочени изрично в обявата. Самото съобщение за това кой е допуснат и кой не е ведомството на Боил Банов публикува два месеца след изтичането на крайния срок за подаването на документи. Впрочем, въпросното съобщение все още е на сайта на МК.
Въпреки категоричното становище от 18 октомври Невена Ненова все пак е допусната до конкурса. От министерството обясниха, че тя вече е представила липсващия документ и така пречката да се яви на събеседването отпаднала. 
Подобен прецедент вече имаше преди две години по време на конкурса за директор на Русенската опера. Тогава единият от тримата кандидати, Иво Венков, не бе допуснат също поради липсващ документ от изискваните. След това съобщение обявяването на датата на самия конкурс се проточи близо половин година - докато Венков най-после представи нужния документ и беше допуснат до състезанието за шефския пост.