Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, използва социалните мрежи, за да направи равносметка на отминаващата 2019 г. Според него пораженията са му помогнали да израсне извън корта. Гришо не пропусна да благодари на феновете за подкрепата.

"Това беше сезон, в който израснах извън корта. Изпитвам смесени чувства и ми е трудно да намеря правилните думи за всичко това, през което преминах тази година"

"Искам да кажа, че съм благодарен за паденията ми и за драматичните поражения, защото без тях пътешествието нямаше да е същото. Благодаря ви за подкрепата, ще се видим през 2020-а! С обич, Г", , написа Димитров в "Инстаграм".

В началото на сезона Григор бе измъчван от контузия в рамото, която му попречи да покаже най-добрия си тенис. Димитров се принуди да вземе дълга почивка след Australian Open, а това доведе до срив в неговата позиция в световната ранглиста. Бившият №3 се свлече до 78-ото място, но последваха два силни месеца с полуфинали в САЩ и Франция. Така Димитров в крайна сметка се завърна сред 20-те най-добри.