Петима бегачи на ултрадълги разстояния ще разкажат днес за емоцията, която им дава това нестандартно приключение. Днес от 16 ч във II корпус на РУ своите преживявания ще споделят Пирин Галов, Вихрен Иванов-Виро, Антоний Кунчев, Влади Ставрев и Тодор Димитров-Ел Капитан.
Трите презентации /Вихрен, Влади и Антоний се представят с една обща/ са част от програмата на Canyon Creek Ultramarathon 2019, който се провежда за трета поредна година в каньона на Природен парк Русенски Лом. Организатори са сдружение „Поломие“ и „Runners of Ruse“.
Пирин Галов е бегач на ултрадълги дистанции. Тази година безапелационно победи в тежкия ултрамаратон Фроузън пийкс в Гърция, като измина 261 км за 49 ч и 21 минути.
Вихрен Иванов-Виро, Антоний Кунчев и Влади Ставрев са част от българския отбор, превзел челните места на състезанието „24 h Self-Transcendence Race“ в Кладно, Чехия. Резултатът от надпреварата са три национални рекорда за 24-часово бягане. Влади Ставрев с 253 км спечели златен медал, Вихрен зае второ място с 213 км във възрастова група 50-59 г., а постижението му е национален рекорд за всички групи ветерани от 40+, а Антоний стана трети в категория 18-49 г. с 215 км.  
Тодор Димитров -Ел Капитан, е 44-тият човек, завършил най-дългото бегаческо състезание в света Шри Чинмой или „Себенадминаване“ - 3 100 мили. За 51 дни Ел Капитан пробяга 5000 км или средно по 97 км на ден.
За да бъде събитието 100% ултра, организаторите са поканили и Петър Ванев, който тази година се окичи с Тройната корона на най-дългите преходи в САЩ.