"Къде отиваме? Все бързаме нанякъде... "Тъй ще е тя, Пармаче!.. Мечтите ни в бетонните кутийки... и искащите още, още, още!... И някого изпращаме нанякъде - там, другаде - където и да е... Природа почнахме да произвеждаме, забравили, че тя създава нас... Кога последно газихме в росата? Било ли е реката да блести? А някъде в градината ни чака вековен дъб, умиращ бавно, мъдро...". 
Това е част от атмосферата, с която е зареден дискът "Екология" на басиста Димитър Карамфилов, който ще бъде представен в първата вечер на поредната национална джаз среща в Русе, която започва на 14 ноември. След първото изпълнение във вечерта на Крис Крос - саксофониста Петьо Момчев, барабаниста Васил Вутев, Евден Димитров, бас, Владислав Мичев, цугтромбон и Александър Логозаров, китара, ще последва истинско пиршество на духа с компанията на Митко Карамфилов. 
Ето какво казва за неговия диск Гергана Семерджиева: 
"Емоционално наситен, музикално плътен и разнообразен в изразните си средства, дебютният албум "Екология" на контрабасиста Димитър Карамфилов е задължително попълнение в колекцията на всеки меломан... Албум, в който авторът заявява позиция - брилянтно изречена и защитена чрез самата музика, чрез пулсациите и джаз импровизациите, чрез умелото боравене с изразните средства на фолклор, хип-хоп, фънк, груув, рок, авангард, фрий...". 
Кого ще чуем и видим във втората част на първата вечер на 14 ноември? 
Димитър Карамфилов е един от най-търсените концертиращи и студийни контрабасисти в България. Свири с най-изтъкнатите музиканти в страната, както и с много международно признати артисти. Записва музика за националното радио и за телевизии, преподавал е контрабас в Музикалната академия от 2014 до 2017 г. В биографията му са вписани участия в значими годишни джаз фестивали в страната и в чужбина. Напоследък активно работи с Хилда Казасян, а от 2017 г. неизменно е част от световноизвестната американска група "Пинк Мартини" за европейските им турнета. 
Вокалистката Марина Господинова е известна като една от най-изящните джазови певици, наричат я "златното момиче на българския джаз" заради изключително успешния й проект "Златните години на джаза". Въздействието й върху слушателите е неповторимо - независимо дали изпълнява латино стилове, класически джазови стандарти или балади. Завършила е Музикалната академия "Проф.Панчо Владигеров", преподава поп и джаз пеене в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Работи с най-изявените джазови музиканти на България и в чужбина.
Перкусионистът Христо Йоцов не се нуждае от представяне. И все пак ще напомним, че е завършил музикално училище и Академията в класа по ударни инструменти на проф.Добри Палиев. Като войник в ансамбъла на Строителни войски прави първите си аранжименти, а от 1982 г. свири с различни джаз групи в България и Европа, като печели множество награди. Професор в Музикалната академия, Христо Йоцов е свирил с именити музиканти като Симеон Щерев, Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Марио Станчев, Томи Смит, Анди Скофийлд, Адам Пиерончик, Ерик Про и много други.   
Михаил Йосифов е един от най-активните и успешни български джаз музиканти. Завършил софийското музикално училище и Музикалната академия, той вече 25 години не се разделя с тромпета си. Мишо е преподавател, композитор и аранжор, участва в различни музикални проекти, пише музика за филми и театрални постановки и, разбира се, за собствената си джаз формация "Михаил Йосифов секстет". Сред музикантите, с които е свирил, са Майк Стърн, Дейв Уекъл, Петер Херболцхаймер, Карен Бернод, Милчо Левиев и други.
Пианистът Константин Костов е роден през 1979 г. във Враца. Първите уроци по пиано взима на 5-годишна възраст, а на 11 г. вече е солист на Врачанската филхармония. Завършва музикалното училище в Плевен, след това и Музикалната академия в класа по джаз пиано на проф.Юлия Ценова, а по-късно продължава образованието си в Мюнхенската музикална академия при един от титаните на джаз пианото проф.Леонид Чижик. Година след дипломирането си в Мюнхен е поканен за доцент в същата академия. Междувременно свири на различни европейски фестивали. Развива активна концертна дейност в Полша, Русия, Япония и печели много награди.