Направена е първата крачка към обeзопасяване на проблемното кръстовище край "Джъмбо", което преди време дори бе проверено от прокуратурата заради честите катастрофи там.
Община Русе пусна инвестиционното предложение за изграждането на осветление на потъналия в мрак опасен кръстопът за Кубрат и Средна кула на главната артерия между Русе и Разград.

Това е същинска стъпка към решаването на поне един от проблемите в този участък. Още преди повече от година администрацията задели средства за изготвянето на технически инвестиционен проект за кабелно и въздушно изграждане на мрежи за осветление в района на „Джъмбо“, а през пролетта беше одобрено и заданието да се изработи подробният устройствен план. 
Проектът предвижда да се монтират нови стълбове за улично осветление и ел. захранване към тях. Дължината на трасето е 1177 метра и са предвидени 31 стълбa. LED лампите ще са монтирани на стоманени стълбове с височина 10 метра.
По инвестиционното предложение могат да се подават писмени мнения и становища в екоинспекцията и в общинския отдел „Екология“.