Нашите членове и симпатизанти не са стадо, нито сме военизирана структура. През всички години сме доказали, че стоим вдясно със своята идеология, принципи и политики. Не може да водим стадото като овчарски кучета или да показваме червен или зелен флумастер. Това са мислещи, аналитични хора, които ще вземат своето решение. Това каза лидерът на обединение "Демократична България" д-р Теодора Константинова по отношение на подкрепата на кандидат за кмет на балотажа. 
Обединението вкарва трима общински съветници - д-р Теодора Константинова, бившия директор на Математическата гимназия Митко Кунчев, който се оказа и шампионът по преференции, и кандидата за кмет Деана Тонева. 
Агитирах в лично качество и убеждавах хората лично да гласуват за мен, което е по-отговорно, защото е по-лесно да се скриеш зад партията, сподели Кунчев. 
Трите политически сили, които сме част от обединението, заявяваме, че получените трима съветници не ни удовлетворяват, тъй като бяхме заявили, че за нас успех ще е да имаме поне петима съветници. Макар и трима съветници, ще работим конструктивно, експертно, като ще имаме експертен съвет със специалисти от различни области, с които ще имаме срещи преди всяка сесия, посочи Константинова.
Сред акцентите в работата ще са подготовката за зимния сезон и снегопочистването в града, контролът по ремонта на "Липник" и качественото му изпълнение, промени в транспортната схема, както и адекватни предложения за структурирането на бюджета. 
От "Демократична България" ще настояват за нов правилник за работата на общинския съвет, за да може работата на комисиите да се предава и по телевизията, а също и вместо петима, да има трима зам.-председатели.