След първия тур имахме доста заседания и много разговори, като местната коалиция на СДС взе единодушно решение да подкрепи на балотажа кандидата за кмет на ГЕРБ Диана Иванова. Демократите в Русе, десните хора в Русе сме длъжни да отстоим нашия град. На града, от който тръгна демокрацията, не му подхожда да бъде върнат в червените сенки. Не искам да има петолъчка на общината. Длъжни сме да отстояваме европейския път на града. Водени от желанието си Русе да върви напред и да се развива, ще отстояваме това и се надявам да бъдем партньори с новия кмет на Русе, който ще се казва Диана Иванова. Това каза лидерът на СДС в Русе Станимир Станчев на пресконференция вчера, в която участваха също Даниела Везиева, председател на ДБГ-Русе, която е част от коалицията, и кандидатът за кмет на ГЕРБ Диана Иванова. 
Призовавам русенци да не се поддават на емоцията, да не си мислят за това кого ще накажат, а да си помислят за перспективата на града, за това, което ни очаква след вота и емоцията в неделя. Дали си струва да накажеш само заради самото наказание, или си струва да избереш с разума, с волята си и да гласуваме за промяната и за тези, които могат да я направят, посочи Везиева. 
Разумното бъдеще на Русе е в обединението на хора, сили, разум, идеи и много действия с мисъл за просперитета на града. Съвсем резонно е това обединение да е на всички десни сили и дясно мислещи хора на Русе в името на каузата за просперитета му. Нека се обединим и да спечелим тези избори с мисълта за Русе, каза Диана Иванова, като допълни, че очаква подкрепа от всички десни сили. 
Представителите на двете формации бяха категорични, че няма сделки, а има партньорство, като ще бъде подписано и политическо споразумение за подкрепа на Диана Иванова.
Категорично заявяваме, че ще управляваме заедно Русе. Цената на обединението за балотажа е ясна - да изпълняваме десни политики и да не допускаме ляво управление, категоричен бе областният лидер на ГЕРБ Пламен Нунев и допълни, че със СДС са партньори и в европарламента, в ЕНП.