Три реколти марихуана успели да отгледат в екип баща и син, а задружната им работа вероятно продължила поне година. Докато пласирали последната продукция обаче влезли в полезрението на службите, които пресекли престъпната им дейност.
Вчера прокуратурата настоя 48-годишният Пламен П. и 19-годишният му син Преслав Г. да бъдат вкарани за постоянно в ареста заради наркооранжерията си в Сандрово.
СРС-та по делото показват, че търговията с наркотици се е превърнала в начин на живот за Преслав, който почти ежедневно в рамките на 30-40 дни е продавал марихуана на различни хора, като засега по делото са разпитани двама от клиентите му, посочи прокуратурата. 
Оранжерията на престъпния екип се намирала в мазето в селската им къща, което по предварителни изчисления било оборудвано със специално отопление, осветление, торове и вещества за над 7000-8000 лева. Открити били и много гриндери за мелене на растения с различна големина. На място разследващите се натъкнали на две реколти марихуана - 56 растения. 32 от тях били с височина около 40 сантиметра, а другите 24 - към 80 сантиметра. От последната реколта обаче останали непродадени едва 20 грама.
Баща и син получиха обвинения за засаждане, отглеждане и притежание с цел разпространение на наркотика. Активно пласиращият стоката Преслав обаче така и не бил хванат в момент на сделка. Пламен бе обвинен и за незаконно притежание на пистолет "Макаров" с 55 патрона.
Адвокатите на семейството изтъкнаха най-вече обстоятелството, че Преслав вече от 3 години страда от епилепсия, а тежката му диагноза налага приемането на медикаменти и грижа. Отделно тази година завършил училище и си търсел активно работа. Затова и двамата трябвало да бъдат освободени под домашен арест. Документи за диагнозата на младежа обаче така и не бяха представени, затова съдът прецени, че на този етап мястото и на двамата е в ареста, но мерките им могат да се обжалват.