Навръх Деня на будителите, 1 ноември, "Български пощи" ще ни разбуди с нови, по-високи цени. Променените тарифи за универсалната пощенска услуга са въз основа на доказано изменение на разходите, което е съгласувано с Комисията за регулиране на съобщенията.
Поскъпват някои от най-масовите услуги като кореспондентски пратки, печатни произведения и малки пакети "с и без предимство" за страната и чужбина, както и допълнителната универсална пощенска услуга "препоръка" за чужбина.
Основание за промяна на цените на международните пратки е промяна във възнагражденията за доставка на международни писмовни пратки (крайни такси) на чуждите пощенски администрации, обясняват от държавното дружество.
Средното поскъпване при международните пратки - писма, малки пакети и печатни произведения "без предимство" е около 15%, а за тези "с предимство" - между 7 и 20%. За пратки над 1 кг цените се запазват и нямат промяна. 
Поскъпват и пратките за страната. Средното изменение на писмовните пратки (писма, малки пакети и печатни произведения) "без предимство" e 6,9%, а на препоръчаните - средно 15%.