87 години след последното русенско представление на "Хамлет" на Уилям Шекспир русенската театрална трупа отново посяга към класиката на класиките - към една от най-великите английски трагедии. Тази вечер на Голямата сцена в Доходното здание ще оживеят съмненията, мрачните предположения, черните интриги и светлата обърканост на персонажите в пиесата, написана преди повече от четири века. В ролята на датския принц влиза Йовко Кънев, Офелия ще бъде Тони Тончева, Петя Венелинова е Гертруда, а Ивайло Спасимиров - новият крал. Косьо Станев е Полоний, Александър Узунов - Лаерт, в останалите персонажи се превъплъщават Ралица Константинова, Кристиана Ценкова, Крум Берков и Красимир Ненков. 
Идеята е да направим едно модерно представление, което да звучи адекватно през 2019 година, като при това много точно се придържаме към текста на оригинала, макар и да сме направили съкращения, за да бъде действието по-динамично, каза директорът на театъра Орлин Дяков, който е режисьор на спектакъла. Всъщност останалите актьори също са участвали в изграждането на постановката. Когато реших да пристъпя към този експеримент, им казах, че просто искам да опитаме - да видим дали ще стане и какво ще стане, дори и заповед за разпределение не бях пуснал, оставих я за после, като видим, че представлението става, продължи Дяков. Според него в спектакъла всеки от актьорите има интересна и разнообразна задача. Има отлив от обичайните в последно време забавни постановки, виждаме, че пренаситихме публиката с такива спектакли, затова предлагаме друго - опитваме се да тичаме преди вятъра, обясни образно театралният директор. 
От трупата се надяват публиката да оцени техния прочит на "Хамлет", изчистените декори и костюми, дело на Виолета Радкова, нестандартните режисьорски решения. От друга страна, това представление ще показваме на фестивали и на гастроли, увери Орлин Дяков.