Съставите на пет от общинските съвети в областта не предвещават мандат на пазарлъци, тъй като в тях ГЕРБ има мнозинство. Партията ще може да управлява самостоятелно в Бяла, Сливо поле, Иваново, Ценово и Борово. В общинския съвет в Бяла влизат три партии, като ГЕРБ вкарват 12 съветници, БСП - 3, а ДПС - 2. Същите три партии ще формират и новия общински съвет в Сливо поле, като там ГЕРБ взема 10 места, ДПС - 4, а БСП - 3. В 13-членния общински съвет в Иваново ще участват 8 съветници от ГЕРБ, четирима от БСП и един от ВМРО. Общинският съвет в Ценово ще е съставен пък само от две партии, като ГЕРБ ще има 9 съветници, а БСП - 4. 
Пъстра е картинката в разпределението на мандатите в 13-членния общински съвет в Две могили, където влизат четири партии. ГЕРБ е първа сила, като вкарва петима съветници, ДПС и СДС ще участват с по трима съветници, а БСП ще имат двама. 
Във Ветово най-много съветници - 8, ще има от ДПС, а останалите места в 17-членния местен парламент ще се заемат от представители на четири партии. МИР вкарва четирима съветници, Заедно за промяна - трима, а БСП и ГЕРБ ще имат по един.