57-годишен шофьор на "Пежо 307" загина на място вчера рано сутринта, след сблъсък с тролейбус. Жестокият удар стана малко след 6 часа на обратния завой на бул."Тутракан" срещу бившия захарен завод. Водачът на тролей №27 правел обратен завой, за да отиде до спирката в посока ул."Доростол", когато в задната му част се забило пежото, пътуващо към Дунав мост. Той веднага слязъл от кабината и подал сигнал на тел.112.
Тръгнах да взема пътници от спирката след почивката си до Захарната и спрях на знак стоп, за да пресека бул."Тутракан". Видях в тъмното, че към мен се приближава кола, но тя бе на около 100-130 метра и тъкмо тръгвах, когато усетих силен удар в лявата задна част на тролея, която дори се измести вдясно. Не чух свирене на гуми от използвани спирачки, а зад мен има, както виждате, две свободни ленти, по които колата да мине, но тя се вряза в тролея. Отидох до нея, видях, че човекът не мърда и като разбрах, че с нищо не мога да му помогна, се обадих на Спешна помощ, каза пред "Утро" 61-годишният водач на тролея, който има 30-годишен стаж зад волана на обществено превозно средство.
По данни на разследващите водачът на колата е бил без колан и вероятно се е движил с висока скорост, тъй като наистина няма никакъв спирачен път.
На това място често стават катастрофи заради отнето предимство.
Загиналият вчера човек е 13-ата жертва на пътя в Русе и региона от началото на годината.