Лидерът на „Атака” Волен Сидеров вече не е депутат в 44-ото НС.

Парламентът днес гласува неговата оставка като депутат. Гласуваха 166 народни представители, „за” бяха 149 депутати, против 9, въздържали се 8.

В предизборната кампания по време на пресконференция Сидеров подписа оставката си като народен представител, след което я депозира в деловодството на парламента.

Сидеров призова и кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки да го последва. Законът дава възможност на подалия заявление за напускане на НС да го оттегли. До момента това не се е случило.

Сидеров беше кандидат за кмет на София, но на първия тур на изборите получи 6 244 гласа, или общо 1.44% от вота в столицата. С този резултат той отпадна от изборната битка за кметския стол в града.

Междувременно Народното събрание прекрати пълномощията на народения представител Лиляна Павлова от ГЕРБ след подадена от нея оставка на 16.10.2019 г.

БГНЕС припомня, че на 5 юни със свое решение правителството номинира Лиляна Павлова за позицията на заместник-председател (вицепрезидент) и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).