Футболистите на "Дунав" все пак ще пътуват ден по-рано за мача си срещу "Левски", научи "Утро". Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" ще се играе утре от 18.30 часа и ще бъде рефериран от столична бригада с главен съдия Никола Попов. Срещата ще е последна в програмата за 14-ия кръг в първенството на Ефбет Лига. 
Парите за пътуването и настаняването на русенските футболисти в софийски хотел бяха осигурени оттук-оттам, каза буквално пред "Утро" човек от кухнята.
Вероятно парите са дарение или заем от приятелски настроени към старши треньора на отбора Людмил Киров бизнесмени. 
С една дума - финансовата криза при представителния отбор е мъка и неизвестност. Да споменем само като капка в преливащата чаша на недоимъка, че играчите се разминали с традиционния обяд преди мача срещу "Етър" в Русе. Просто нямало кой да изпълни задължението на клубното ръководство и да го плати. А ръководството, както вече е безпределно ясно, има отношение само към школата, но не и към първия отбор.    
Киров категорично отказа коментар вчера. Той бе лаконичен: "Готвим се за мача, опитвам се да мотивирам момчетата. С изключение на Росен Колев всички са здрави и готови за мача".
В същото време феновете от фракцията "Ултрас Левски" поведоха война срещу клубното ръководство заради решението му да забрани внасянето на знамена, тъпани, мегафони, пиротехника по време на домакинския мач срещу "Дунав".   
От "Ултрас Левски" обаче призовават в социалните мрежи "сините редици за пълна мобилизация и масово посещение на предстоящите срещи".