С уъркшоп в София "Оргахим" стартира процедурата за избор на "Цвят на годината 2020" - инициатива, която русенският производител на бои провежда за пета поредна година. Водещи интериорни дизайнери, колористи, блогъри, артисти за съвременното градско изкуство, се включиха в определянето на цвят и тенденция, която ще повлияе върху предпочитанията в интериорния дизайн и архитектурата през следващите 12 месеца. Тази година форматът е разширен с мнения на архитекти и български производители на подови настилки, плочки и паркет. 
Изборът на "Цвят на годината" се базира върху оценката на специалистите за спецификите и актуалните тенденции за предстоящата година. Няколко работни групи определят комбинации от цветове и ключови думи, свързани с техните виждания за актуалното през съответната година. На тази база те изработват колажи (mood boards) от различни материали, които според тях представят тенденциите по най-убедителен начин. 
До момента цветове на годината са били "Нептун" (2016), "Тракийско злато" (2017), "Кадифена роза"(2018) и "Органик" нюанс на зеленото (2019).