Три села в община Русе - Николово, Просена и Сандрово, излизат на поправителен в неделя. Заедно с вота за кмет на община Русе, гласоподавателите ще пускат бюлетини и за местен управник. Най-оспорвана се очертава битката в Николово, където Златан Василев от "Възраждане" се изправя срещу досегашния кмет Марийка Генова. На първи тур Василев получи 503 гласа, а за Генова гласуваха 442 николовчани. Балотаж ще има в Просена, като поста ще си оспорват Радостина Давидова от ГЕРБ, която получи 178 гласа на първи тур, и Милен Михов от БСП със 107 гласа. В двубой за поста в Сандрово се изправят Георги Петков от БСП с 314 гласа и Антоанета Йорданова от ГЕРБ, която на първи тур получи 233 гласа.
Останалите девет кметства в общината си избраха кметове още на първи тур, като на повечето места остават досегашните управници. Нов кмет ще има в Тетово, където кандидатът на ВМРО Калоян Терзиев изпревари досегашния управник Невяна Атанасова от ГЕРБ. ДПС запазва кметския си пост в Семерджиево, където продължава да управлява Мюжгян Халилова. В другите населени места победата е за ГЕРБ и досегашните кметове. В Басарбово с нов мандат е Николай Колев, в Бъзън - Василена Цанкова, в Мартен - Димо Тонев, в Ново село - Мариела Йорданова, в Хотанца - Венета Недева и в Ястребово - Ехлиман Етем. На стола в Червена вода сяда Людмила Маринова от ГЕРБ. 
А иначе на проведения местен вот в неделя се забелязва една тревожна тенденция и тя е с внушителния брой недействителни бюлетини. Те са 8260, което е над 10% при гласували 56 176 души. Това е рекорд, тъй като за сравнение на предходните местни избори през 2015 недействителните бюлетини бяха 6809.