Баща и син подхванали процъфтяващ семеен бизнес с марихуана, който рязко увехнал в понеделник, когато са арестувани при полицейска операция под надзора на Окръжна прокуратура.
Криминалистите наблюдавали действията в къщата в Сандрово на 48-годишен криминално проявен мъж от месец. След като се убедили, че там има обособено помещение за отглеждане на канабис, който се изсушавал и се продавал  на наркодилъри, рано в понеделник униформени и цивилни служители на Второ районно атакували имота и открили в мазата модерно оборудвана наркооранжерия, в която имало 56 растения канабис с големина от 30 до 80 см. Намерени са и струпани чували с голямо количество торове за отглеждане на марихуана, зелени растения канабис, везни и гриндери /специални мелнички/. От къщата е иззет и незаконен пистолет "Макаров" с няколко пълнителя с патрони.
Стопанинът на наркопредприятието има присъди за дребни престъпления, но не е влизал в затвора. Той и 19-годишният му син, за който се смята, че е замесен в отглеждането на марихуана, са задържани за 24 часа, а вчера мярката им е удължена на три денонощия арест.