Безспорният шампион по събран най-голям личен вот на местните избори е бившият директор на Математическата гимназия Митко Кунчев. 530 са преференциите, които той спечели, като така поставеният под номер 6 в листата с общински съветници на "Демократична България" става втори.
Обединението спечели три места в общинския съвет, в който влизат водачът на листата и дългогодишен общински съветник д-р Теодора Константинова, Митко Кунчев и кандидатът за кмет на коалицията Деана Тонева.  
С впечатляващ брой преференции е и третият в листата на „Атака“ Веселин Велчев. Бизнесменът, който беше шампионът по преференции на предходните местни избори, има 439 предпочитания. Преди четири години той събра 535 преференции, като тогава отново беше на трета позиция, но в листата на Българска социалдемокрация. Сега Велчев измества втория в листата на „Атака“ Виделин Василев и се изстрелва за втори мандат в новия общински съвет. 
Значителен брой преференции - 427, вкарват и вторият в листата на местна коалиция „Заедно за промяна“ (БДЦ) Веселко Цветков в местния парламент. Специалистът в „Топлофикация Русе“ измества водача на листата Михаил Манев и му предстои втори мандат в общинския съвет.
Неговият доскорошен съпартиец - известният треньор по борба Борислав Рачев, който на тези избори беше част от листата на ДПС, също прави впечатление със събраните 270 предпочитания. Така чрез преференциалния вот последният в листата заема второто място, на което е дългогодишният общински съветник Айдоан Джелил. 
И докато при част от по-малките партии се стигна до размествания в листите след обработката на предпочитанията за отделните кандидати, то при големите очаквано преференциалният вот не проработи. Въпреки че има изразен преференциален вот в листите, той не води до размествания.