"Не съм вярвал, че ще седна в инвалидна количка. Но се случва нещо и животът се преобръща. Бог ни е създал да живеем и да се борим. Не трябва да се отчайваме". Думите са на капитана на националния отбор по тенис на корт в инвалидни колички, балкански и национален шампион. Борис Томов е капитан и на националния баскетболен отбор за хора в инвалидни колички и е един от героите в личностната енциклопедия "Духът е воля".
Премиерата на третия том на книгата на издателство "Талант" се състоя във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Пред препълнената аудтория авторът и редактор Радка Димитрова представи историите на 88 човека със специални потребности, които не търсят съжаление и не окайват съдбата си, а са постигнали значими успехи в областта на изкуството, спорта, управлението, бизнеса и образованието. 
Сред вълнуващите истории са тези на Расим Низам  - първия човек с увреждане в България със званието международен майстор на спорта; Владимир Гюров, който през юни 2019-а покори Черни връх в специална инвалидна количка; Ружди Ружди - най-успешния български параолимпиец. Читателите ще се запознаят с бившия студент от ВУАРР Ивайло Петров, състезател по баскетбол в инвалидни колички, с незрящата световна шампионка по канадска борба Ангелина Кръстева и др. Един от героите в сборника е Цветан Кавраков, който създава картини от пясък от облицовъчни каменни плочи. Картина на Цветан вече е закупена от президента на ВУАРР проф.Димитър Димитров, който я подари на екипа на сборника.