Документалният филм "Море на вятъра" /"Wind2wind"/ ще видят русенци в сряда, 30 октомври, от 18.30 ч в зала "Русе" на Училището по изкуствата. Лентата разказва за първото по рода си уиндсърф предизвикателство на двама ентусиасти - Илияна Стоилова и Йоан Колев. От 18 до 20 септември миналата година те изминаха със своите уиндсърфове разстоянието от около 300 км от най-северната точка на българското Черноморие - село Дуранкулак, до най-южната - село Резово. 
Това беше нетрадиционният начин на двамата млади българи да насочат вниманието на хората към тревожния проблем със замърсяването на Черно море с пластмаса.
Двигател на цялото това предизвикателство е вятърът - силата, която не виждаме с очите си, но която задвижва всичко по пътя си, обясняват Илияна и Йоан. И призовават съвременниците си да се откажат от всекидневните удобства на пластмасата, за да бъде опазена природата. 
Русенското гостуване на екипа на филма предвижда след прожекцията разговор с двамата главни герои на екоприключението, а също и с част от екипа на продукцията.