Правилно многократно осъжданият Валентин Николов е вкаран за 12 години в затвора за бруталното нападение на възрастно семейство в Червена вода, при което завързал пенсионерка със свински опашки, залепил устата й с тиксо, пребил я зверски и я оставил така да чака помощ цяла нощ. А през това време той, заедно със съучастника си Радослав, доволни търтили с откритите над 4000 лева. Присъдата може да се обжалва пред още една инстанция.
Кошмарният случай е от 6 април 2017 година, а до него се стигнало, след като приятел на Валентин му подшушнал, че пенсионерите имали добра сума в кеш в къщата си в Червена вода. Осъжданият за кражби, хулиганства, побои, вещно укривателство, документни престъпления, съпротива срещу униформени, който година по-рано бил освободен предсрочно условно от затвора, въобще не се поколебал и решил, че ще ги ограби.
Радослав и Валентин се облекли с тъмни дрехи, сложили си качулки с отвори само на очите, запасили се с тиксо и свински опашки и с "Фолксваген Голф" тръгнали към селото. Спрели в покрайнините на Червена вода, за да не бъдат забелязани и тръгнали пеш като гледали да вървят из храсти и треви, за да не бият на очи. Около полунощ се озовали пред дома на 70-годишната Митка и 81-годишния й онкоболен съпруг, който бил прикован на легло заради тежката си болест. Сложили си ръкавици, за да не оставят отпечатъци, нахлули в спалнята, осветили с фенерче старците, завързали ръцете на пенсионерката и започнали да питат къде са им парите. Тя осъзнала, че работата е сериозна и им казала къде стои пенсията, но че други пари няма. Те обаче знаели, че не е така, затова последвал тараш на всички стаи, претърсвани и отваряни били дори комини и розетки. На серии жената отнасяла зверски удари, юмруци и ритници като единият насилник стоял до нея, а другият - ровил, след което се сменяли. Жалост събудило състоянието на възрастния мъж, на когото не се осмелили да посегнат. Една от съществените им грешки била, че докато слагали тиксо на устата й, единият от насилниците си свалил ръкавицата и така по тиксото останали негови следи. В крайна сметка те открили на различни места различни суми, включително на роднини и приятели на семейството. Задоволили се с плячката и решили да си тръгват, като оставили жената завързана и превита в изключително неудобна поза. А накрая дори си харесали кошница с 6 буркана мед, които също решили да свият. 
Едва на сутринта съвсем случайно комшия на пенсионерите чул виковете за помощ и съзрял гледката като от филм на ужасите. Митка лежала на земята по гръб с вързани ръце и крака, които били подути и отекли, а лицето и тялото й били в синини и отоци. Оказало се, че тя е със счупени ребра и гръдни прешлени. 
Самият Валентин отрече да има връзка с инцидента, като заяви, че има алиби за въпросната нощ, която прекарал с любовницата си, както и че е натопен от окръжния прокурор, който и преди го бил вкарвал в затвора. Заяви и, че е жертва на съучастника си Радослав, който заради оказаното му полицейско насилие го натопил. 
И Окръжният съд в Русе, и Апелативният съд във Велико Търново обаче прецениха, че вината му е доказана и безспорна и сметнаха, че мястото му е в затвора за 12 година. Изтъкнато бе планирането на престъплението, разпределението на ролите между двамата, както и немотивираната жестокост към безпомощната жена. Отделно, Валентин бе осъден да плати 30 000 лева обезщетение за зверствата си. Самият Радослав предпочете още преди това да направи самопризнания и се споразумя на 6-годишна окончателна присъда.