Всички искат промяна, но тази промяна не е освежаване или фина настройка! За балотажа ще търсим подкрепа от всички хора, като е много важно и кого ще поддържат кандидатите за кметове, които останаха назад. Резултатите обаче показват, че структурата на ГЕРБ в Русе не е унищожена, както и че няма да бъде еднозначно всички срещу ГЕРБ или всички за промяна. Това беше първият коментар на вчерашните изборни резултати в Русе на общинския лидер на БСП Пламен Рашев, които класираха Пенчо Милков на първо място на първия изборен тур. 
В седмицата до балотажа двамата кандидати ще имат няколко възможности за изява и за дебат. Общинският съвет в Русе ще бъде много шарен с около 10 групи и интригата е там, прогнозира още Рашев.
Надпреварата е много оспорвана. Нашият кандидат Диана Иванова отива на балотаж и сме готови да протегнем ръка към партиите в център дясно за подкрепа следващата неделя, коментира за "Утро" областният лидер на ГЕРБ Пламен Нунев и разкри, че принципни разговори за такава подкрепа са водени преди време.
От щаба на Галин Григоров се въздържаха от резултат преди излизането на окончателните резултати от вота.
Имаме нормално присъствие във всички избирателни секции, а не някъде да имаме по 8 гласа, а на други места по 300. Благодарим за подкрепата на русенци, които искат градът да се развива, каза общинският лидер на СДС Станимир Станчев. Той подчерта, че са получили сигнали за купен вот за секции в училище "Алеко Константинов", в местността Трите гълъба, Средна кула, като това ще проличи и в протоколите от тези секции. По тяхна информация тези купени гласове са гласували още сутрешните часове.