Димитър има сарком на Юинг и се нуждае от вашата помощ

На Димитров ден, един Димитър има нужда от помощ. Той е само на 20, но изключително агресивно онкологично заболюване преобръща живота му. За щастие, лекарите дават надежда за пълно излекуване. За лечението му обаче се налага спешно събиране на средства.

Животът му в момента е по-различен от този на останалите мъже на неговата възраст. „След спортна травма ми се получи нещо като образувание. От началото имах само болки, но не им обръщах голямо внимание, след това се засилиха”, разказа Димитър Щилиянов.

Едва тогава мъжът решава да посети лекар. „Установи се, че имам злокачествено образувание, което впоследствие се оказа тумор”, каза още той.

Младият мъж е насочен към университетската болница „Свети Георги” в Пловдив. Претърпява сложна операция, при която лекарите отстраняват тумора. Установяват, че това е най-коварният злокачествен рак на костите – сарком на Юинг. След назначена химиотерапия Димитър е вкаран в ремисия. Тази година обаче болестта се завръща с рецидив в гръбначния стълб.

„Шокът е невероятно голям. Синът ми да се разболее от рак, това е най-големият кошмар на една майка”, заяви майката на Димитър - Станимира Славова.

Димитър претърпява нова операция, последвана от химиотерапия и рехабилитация. Лекарите в Пловдив имат готовност да започнат нова "таргетна" терапия. Това е лечение с хипертермия в Австрия, за която специалистите дават около 80% шанс за пълното излекуване на Димитър.

„Колегата в Австрия е изключително добре подготвен за тази терапия и я провежда рутинно при много голям брой пациенти с изключително добра успеваемост. Струва около 50 000 евро и може да бъде започнато възможно най-скоро, когато бъдат осигурени средствата”, каза лекуващият лекар д-р Неофит Спасов.

Лечението на Димитър в чужбина не се покрива от Здравната каса, а семейството му не разполага с тези средства. Затова ще разчита на милосърдието на хората, но въпреки трудния момент, младият мъж вярва, че ще оздравее и не спира да се усмихва, дори и в инвалидната си количка.

„Нещата не стоят много добре засега. Общото ми състояние не е много добро, но гледам да бъда позитивен и да продължавам напред”, каза още Димитър.

Ако желаете да помогнете на младия мъж, може да го направите по следните начини:

Дарителска сметка:

Димитър Щилиянов Щилиянов
IBAN BG55UNCR70001523640936
BIC UNCRBGSF

Можете  да му помогнете и чрез helpkarma.com