Протест затвори вчера надвечер кръговото кръстовище между ул.“Шипка“ и „Чипровци“, която свързва кварталите „Родина“ и „Чародейка“. Той бе организиран от близки и приятели на 41-годишния пешеходец Пламен Младенов, който бе блъснат фатално от неизвестен автомобил.
В час пик над 50 души се събраха на мястото, където на 9 октомври мъжът бе ударен, докато пресича. Протестиращите разпънаха плакати и спряха движението с жива верига, докато най-близките на Пламен запалиха свещ и положиха цветя на лобното му място. Хората настояват да бъде издирен шофьорът, който е избягал от местопроизшествието.
„Кога ще се намери този убиец, ние тъй по улиците ли ще висим? Все стачки ли ще правим? Искам да се намери този човек и други хора като нас да не страдат“, каза през сълзи майката на Пламен Милка Матеева.
Участниците в протеста искат също да се обезопаси кръстовището, където често стават инциденти.
„Това място трябва да се обезопаси, да се сложат камери, да се ограничи скоростта и да се вземат мерки, за да може, ако има следващо такова произшествие, просто да се хване убиецът. Тук е опасно, наблизо има детски градини, има къщи, в които живеят малки деца“, заяви племенникът на загиналия Орлин Георгиев.
Протестът продължи около час със затваряне на улиците към кръстовището, което предизвика задръствания от автомобили.