Трима столетници от Русе фигурират в списъците за изборите за кмет и общински съветници в неделя. 610 са общо младежите, които ще имат възможност да гласуват за първи път на местните избори. В самия изборен ден пък рожден ден ще празнуват четирима души. Според избирателните списъци в общината има 143 500 избиратели, като те са с около 10 000 по-малко в сравнение с предходните местни избори. 
Никой в Русе не иска да се венчава на 27 октомври, съобщиха от общинското предприятие "Обреден дом" и отдел "Гражданско състояние", където няма постъпила нито една заявка за сватба в неделя. 
А иначе от кандидатите за общински съветници най-възрастният е на 79 години и ако той бъде избран, ще трябва да открие първото заседание на общинския съвет. Най-младият кандидат пък е на 19 години. 
Сред 11-те кандидати за кметския стол най-възрастният е на 73 години, а най-младият на 29. За сравнение - на предишните местни избори най-младият е бил на 36 г., а най-възрастният на 64 г. Тогава в битката на кмет на Русе са участвали 15 души.
От претендентите да управляват малките населени места в община Русе най-възрастният е на 68 години, а най-младият на 31.
Русе е шампион в страната след София по подадени жалби в Общинската избирателна комисия. Те са общо 23, като по всички комисията се е произнесла, каза шефът й Николай Братованов. Той коментира, че най-грубите нарушения са свързани със създаването на фалшивите новини срещу определени кандидати, които по думите му оставят неприятно впечатление в членовете на комисията и в обществото.