Пациенти, техни близки и медици от болница "Канев" избраха началника на отделението по неврохирургия д-р Огнян Игнатов за Лекар на 2019 година в поредното издание на инициативата "Златни ръце, добро сърце". Тя се провежда за трета година за награждаване на лекаря, който се е отличил с грижата, отношението, отдадеността и професионализма си. Тази година в гласуването участваха близо 2700 души.
"Много съм изненадан от наградата. Благодаря на пациентите за високата оценка, която са дали за труда ми. Считам, че всеки лекар в болница "Канев" заслужава тази награда, защото лечението на пациентите е комплексно и всички колеги разчитаме един на друг. Благодаря и на екипа в неврохирургия, тъй като лечението на един болен започва от лекаря, но минава през медицинските сестри и обгрижването от санитарите, за да се получи добър резултат, за какъвто всеки от нас се бори", каза пред "Утро" щастливият от наградата неврохирург.
Тя включва плакет на УМБАЛ "Канев", грамота и безплатно паркомясто за една година в района на болницата, обозначено с надписа "Лекар на годината" и му беше връчена вчера от изпълнителния директор на болницата Иван Иванов.
Второто място в класацията за професионализъм и човечност е за двукратния носител на приза д-р Венцислав Георгиев. Следват д-р Ева Цонкова, д-р Пламена Огнянова, д-р Стоян Граматиков, д-р Ваня Великова, д-р Пенка Каменова, д-р Боян Валентинов, д-р Анна Руменова-Щерева, доц.д-р Нели Петрова и д-р Танжу Панджар.