Невероятно, но факт - талантлив футболист от прочутата школа на "Ботев" /Пд/ се присъедини към юношеския тим на "Дунав"! При това неизменният титуляр при "канарчетата" с 8 мача през сезона дотук Атанас Стамболов сам пожелал да тръгне към Русе. Той се свързал с треньора Илиян Памуков и го уведомил, че иска да играе за "Дунав". Памуков му обяснил, че според наредбите няма право да запише мачове до края на есенния полусезон, но момчето било непоклатимо: "Нищо, засега ще тренирам, а напролет ще дочакам и картотека!".
Фактът, че много талантлив футболист от голям клуб възнамерява да играе за "Дунав", може да се счита за малка сензация и доказателство, че школата на русенския клуб се развива. Досега посоката беше друга - наши даровити момчета напускаха Русе и отиваха в други отбори - главно в "Левски", ЦСКА, "Лудогорец". Рожбите на "Аристон" /Рс/ Бисер Бонев и Никола Илиев са основни играчи на "Ботев" /Пд/, а Александър Бучков е национал, но с екипа на ЦСКА. 
Атанас Стамболов е роден на 9 януари 2003 година. Висок е 175 сантиметра при тегло от 59 килограма. Играе като нападател по целия фронт на атаката. 
Шанс за него е, че в "Дунав" ще се събере с друг млад футболист на "Ботев" /Пд/, който пристигна през лятото в Русе - Иван Бакалски, който е вече титуляр в селекцията на Илиян Памуков.