С нарастването на популярността на онлайн пазаруването Кибер понеделникът надминава Черния петък по популярност като предпочитан ден за купуване на стоки и услуги с отстъпка през празничния сезон. Това се отнася за всички възрастови групи, показват резултатите от ново проучване на "Делойт". Данните на един от световните лидери в консултантските услуги и одитирането сочат, че общо 53% от хората ще разчитат на намаленията по време на Кибер понеделника, докато едва 44% - на промоциите на Черния петък.
70% от потребителите на смартфони ще пазаруват през мобилните си устройства, което допринася за успеха на Кибер понеделника.
Черният петък винаги е в деня след Деня на благодарността в САЩ. Тази година се пада в петък, 29 ноември. Кибер понеделникът се провежда в понеделника след Черния петък - в случая понеделник, 2 декември. У нас, където тези традиции са още нови, търговците често сливат дните, за да се получи седмица с намаления и изгодни оферти. Така че ако планирате скорошна покупка на смартфон, телевизор, битова електроника или кухненски уред, може би е добра идея да изчакате още месец.