Административният съд на София град е отменил Решение на Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" (ИАЖА) от 17 януари 2017 г. за ограничаване на сертификата BGRA/2014/0002 на русенската частна железопътна компания "Експрес Сервиз" ООД за поддръжка на локомотиви и вагони - една от основните дейности на дружеството. Съдебното решение е от края на август и освен отмяната на решението, задължава ИАЖА да изплати на "Експрес Сервиз" направените съдебни разноски.
Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" се опита да ограничи възможностите ни да ремонтираме локомотиви и вагони на други компании. Но съдът ги отряза, което ще струва на българския данъкоплатец 2800 лева, които трябва да ни платят. Решението може да се обжалва, но не знаем дали това е било направено, обясни зам.-управителят на "Експрес Сервиз" Цветелин Колев. 
Шефът на ИАЖА Веселин Василев отдавна недолюбва русенската фирма, за което има съвсем просто обяснение. През миналата година "Експрес Сервиз" изнесе скандални факти как БДЖ се източва със схеми за поддръжка и ремонт. В центъра им бяха обществени поръчки, за които се твърдеше, че са нагласени от Василев и облагодетелстват близката до него частна фирма "ЖП Тракция". Тя продължава да си работи, но трябва да се конкурира с "Експрес Сервиз" за обслужването на другите частни превозвачи. И елиминирането на конкуренцията по административен път би й добре дошло.
Освен че е единственият у нас производител на дизелови и електрически локомотиви, които се изнасят в цял свят, "Експрес Сервиз" извършва и поддръжка и ремонт на дизелови и електрически локомотиви, дизелови и електрически мотрисни влакове, както и на специализирани машини за ремонт на железния път и вагони. Сертификатът дава право на дружеството да поддържа и ремонтира както жп техника, собствено производство, така и такава, произведена и собственост на външни жп превозвачи. Освен това "Експрес Сервиз" е и лицензиран жп превозвач.