Близки и приятели на 41-годишния Пламен Младенов, починал след катастрофа в Русе, се събраха вчера на протест пред Съдебната палата. Те настояват да се издири виновникът за инцидента, който е довел до смъртта на бащата на две деца.
Пламен Младенов е блъснат на 9 октомври в района на кръговото кръстовище на ул."Шипка" и ул."Чипровци", докато е пресичал неправилно вечерта. Откаран е в тежко състояние в болница, където е изпаднал в кома и е починал няколко дни по-късно. Виновният шофьор е избягал и засега е в неизвестност.
"Не само в град Русе, а в цяла България няма справедливост. Става въпрос за убийство, повече от две седмици нямаме никаква информация. Това е престъпление, в което извършителят бяга, не извършва първа помощ на пострадалия. Просто с бясна скорост минава и го убива", казва племенникът Орлин Георгиев.
Младежът се е върнал от Германия, където работи, заради инцидента и е предприел самостоятелно издирване на свидетели и записи от района. На тях, по думите му, се вижда червен автомобил, но засега не може да бъде идентифициран. Орлин апелира органите на реда и прокуратурата да си свършат работата.
"Няма значение кой от коя раса е, все пак сме хора, днес убиват наш, утре може да е ваше дете, роднина, близък. Искаме справедливост, искаме убиецът да се намери. Той е на свобода повече от две седмици, как може да убиеш човек преспокойно и просто да си живееш живота, а ние да погребем наш близък", заяви още Орлин.
Разследването по случая продължава и са предприети всички действия за установяване самоличността на водача на превозното средство, коментира окръжният прокурор Георги Георгиев. Той кани на среща днес в кабинета си близките на загиналия, за да ги запознае с действията по случая, извършени от разследващите до момента.