26-годишен ветовчанин е задържан в местно барче с хероин в петък. Готовият за разпространение наркотик бил в плик, тепърва ще се уточнява чистотата и количеството му. Други трима преминаващи през Сливо поле мъже са задържани за притежание на марихуана, за които твърдели, че е за лична употреба. Материалите по двата случая са предадени в Районна прокуратура.
Това са част от резултатите от стартиралите системни проверки в селата в региона по разпореденото от главния секретар на МВР Ивайло Иванов засилване на полицейското присъствие в малките населени места.
В акциите се включват и служители от Икономическа полиция, чиято задача е да предотвратяват незаконна продажба на нелегални цигари и алкохол.
В проверки се включват и служители от КАТ, които следят за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, за неправоспособни водачи и за незаконни гонки. Така в рамките на два месеца униформените са съставили 17 акта за нарушения, спрели са от движение 6 коли за неплатени глоби и технически неизправности, отнели са две шофьорски книжки на пияни шофьори и още една, която била използвана от друг водач.