Ученици от Училището по европейски езици "Св. Константин-Кирил Философ" изнесоха уроци на английски за звездите и планетите на Слънчевата система пред свои връстници от Гърция, Полша, Унгария и Португалия, с които работят по проект на Еразъм+. Русенските тийнейджъри подготвиха презентации, информационни карти и образователните игри за планетите Марс и Венера, като ги свързаха и с митологичните образи на бог Марс и богинята Венера. Освен това на табло изработиха модел на Слънчевата система и го поставиха във лобито на училището. 
Учителите от гостуващата група също се включиха с образователни уроци за двете планети, като беше засегната темата за боговете и богините и тяхната роля в митологията, а целта беше да се проверят знанията на учениците. 
В програмата на международната среща-обмен беше включена и образователна екскурзия до Авиокосмическия музей и планетариума в Камчия. Там децата и техните преподаватели научиха за участието на България в космическата програма и за развитието на космонавтиката от основаването й до днешни дни. Те видяха капсулата, с която космонавтите се връщат на земята, както и 3D филми за Слънчевата система и съзвездията от небосклона. Учениците се запознаха и с Красимир Стоянов, който е участвал в космическата подготовка като копилот на Александър Александров. 
В последния ден от гостуването се проведоха няколко образователни игри, а полска преподавателка провокира художествените умения на учениците да нарисуват Венера на 21 век. 
Целта на проекта е ученици между 12 и 14 години да се запознаят със звездите и планетите на Слънчевата система чрез преподаване на уроци по астрономия на английски. По този начин децата подобряват знанията си по езика, компютърните и комуникативните си умения. До момента е проведена среща-обмен на ученици и учители в унгарския град Бичке, а през януари предстои да се срещнат в Гърция.