Седем лекари от Русе и Бяла с различни специалности бяха наградени вчера с плакети "Лекар на годината 2019" от Регионалната колегия на Българския лекарски съюз по повод професионалния празник на българския лекар, който се чества на 19 октомври. Наградите получиха специалистът по детска ортопедия и травматология д-р Боян Валентинов, семейният лекар в Мартен д-р Сергей Димитров, нефрологът в Бяла д-р Петя Петрова, началникът на отделението по медицинска онкология и зам.управител на Комплексния онкологичен център д-р Катерина Генова. Другите трима отличени като лекари на 2019 - специалистът по пластика и изгаряне в УМБАЛ "Медика" д-р Наско Тютюнджиев, психиатърът в Областния център за психично здраве д-р Десислава Пейчева и специалистът по ортопедия в ДКЦ 1 д-р Николай Ненов, бяха служебно възпрепятствани да присъстват и ще си получат наградите по-късно. 
Кардиологът в УМБАЛ "Медика Русе" д-р Огнян Шербанов е награден за цялостната си професионална дейност като отличен лекар от Регионалната колегия на лекарския съюз в Русе. Наградата му е връчена по време на официалната церемония на Българския лекарски съюз в София на 17 октомври. 
Регионалната колегия на лекарския съюз в Русе е една от най-добрите в страната, каза председателят на колегията д-р Цветан Райчинов. В нея членуват 700 лекари, като бройката е постоянна, независимо че има заминаващи от Русе медици, но има и достатъчно идващи. Проблемът е недостатъчното заплащане, което най-много ощетява медицинските сестри. По принцип условията на работа са добри, особено в частната болница "Медика", но и болница "Канев" достига доста по-добри резултати, като условия на труд, заплащане и дейност, което е обнадеждаващо, посочи д-р Райчинов.