Юбилеен медал от министъра на отбраната Красимир Каракачанов получи вчера о.р.полк. Александър Влайков за 100-годишния си юбилей. Достолепната възраст той навърши на 19 октомври, а вчера беше между деветимата юбиляри, които бяха наградени в Областната дирекция на МВР.
На събитието присъстваха още майор Валентин Петров от Военното окръжие, началникът на пожарната комисар Димитър Павлов, началникът на Областна следствена служба Петър Георгиев и зам.областният управител Валентин Колев. Всички те връчиха на 100-годишния юбиляр поздравителни адреси, статуетки и значки. Останалите осем юбиляри също получиха награди за навършените 70, 80 и 90 години.
Полк. Влайков започва работа в МВР Русе веднага след Втората световна война. От 1946 година до 1973-а той е бил началник на единственото по това време районно управление на милицията в града. След това излиза в пенсия, но през 1982 година пак е назначен в милицията и 8 години се занимава с агентурно-оперативна работа. През всичките тези години криминалистите начело с него успяват да разкрият много зверски убийства и да вкарат извършителите в затвора. 
В момента си гледам двора на вилата в Сандрово и в него няма нито една тревичка, защото въпреки годините си се грижа за него както на младини, каза вчера пред "Утро" енергичният столетник.