Министърът на спорта Красен Кралев преряза вчера лентата на ремонтираната с държавни средства сграда на Спортното училище в Русе. Той бе придружен от известния в близкото минало русенски волейболист Любо Ганев.
След официалната част министърът участва в неформален разговор с граждани, които поискаха да узнаят с какво може да се помогне за развитието на някои спортове в Русе. В частност стана дума за плуването.
По-рано Кралев посети залата по бокс в комплекс "Дунав", а по-късно намина и при щангистите от клуб "Русе" в "Ялта". 
"Ще помогнем с 250 000 лева за нова боксова зала в Русе", каза Красен Кралев. 
В хода на визитата си той отрече, че има каквито и да е било амбиции да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. 
Кралев отказа да коментира нашироко сложната ситуация в БФС заради разследването за дейността на съдиите, което тече в момента. Както писаха някои медии, родни арбитри били изловени със специални разузнавателни средства в уговоряне на мачове. 
 "Има много кадърни мениджъри, които могат да се справят с футбола. Ако изборът за председател протече по правилата на новия конгрес, държавата ще продължи да помага, защото става дума за изключително важен спорт, с много голямо социално значение. Ние не сме безразлични към развитието му, а напротив - продължаваме да стоим зад думите си, че мястото и ролята на държавата е да помага, особено на детско-юношеските школи", коментира още Кралев.