Камен Донев изправи на крака препълнената от служители и гости на лечебни заведения "Медика" Голяма зала на Доходното със своя моноспектакъл "Възгледите на един учител за всеобщата просвета". Представлението бе подарък от собственика на здравните заведения доц.д-р Кирил Панайотов и неговата съпруга и административен директор на "Медика" Алисе Муртезова по случай Деня на българския лекар - 19 октомври. Семейството прави този жест за трета поредна година.
В продължение на два часа и половина актьорът забавлява публиката със своя авторски спектакъл, в който през смях и сълзи прави разрез на съвременното общество от ученическите жаргони, през танците в чалготеките, компютрите и смартфоните, заменили книгите, превърнатите в парад на суетата абитуриентски балове до все по-очевадната липса на образованост и ценности. В края на спектакъла над 600 приятели и служители на "Медика" изпратиха актьора и екипа му на крака и с бурни овации. Най-важните сектори в страната са здравеопазването и образованието и затова никога не отказвам да веселя публиката си със спектаклите на тези тематики, каза на раздяла Камен Донев.
Преди представлението Алисе Муртезова припомни, че за изминалите 15 години от създаването на лечебни заведения "Медика" екипът е извървял дълъг професионален път и днес има над 1000 служители в различните структури. За пръв път в България УМБАЛ "Медика" внедри монголската традиционна медицина, а в Русе вече се поставят сложни пейсмейкъри - кардиовертер дефибрилатори. 
Ръководството на "Медика" не работи само в направление нововъведения и технологии, но и за развитие на човешкия фактор, каза още Муртезова. Всяка година в болницата се привличат специалисти на високо ниво, работи се за професионалното усъвършенстване на служителите във всички нива и се развиват информационни кампании за обществото.