Зам.-директорът на дирекция "Вътрешна сигурност" във вътрешното министерство комисар Павлин Коджахристов e новият заместник-директор на Областната дирекция на МВР и началник на Криминална полиция. Той зае мястото на комисар Илиян Енчев, който се пенсионира на 16 септември. Заповедта за назначаването на комисар Коджахристов е подписана от министъра на вътрешните работи Младен Маринов в четвъртък, а на следващия ден следобед той бе представен пред ръководството и състава на дирекцията от нейния директор старши комисар Теодор Атанасов. 
Павлин Коджахристов е роден в Русе, но родителите му живеят в село в община Кубрат. В системата на МВР той започва работа през 1995 година. За 24 години в министерството Коджахристов е работил в Национална служба „Сигурност“, ГД "Борба с организираната престъпност" и отдел "Миграция". От 2008 година е назначен за зам.-директор на "Вътрешна сигурност", където е на работа до назначаването му в Русе. Доктор е по криминология и преподавател в университетите в Русе и Бургас и в Института по публична администрация. 
Заради дългия му път като спецполицай вероятно Коджахристов ще наследи на поста директора Теодор Атанасов, когато той реши да се пенсионира. Неговото място пък ще бъде заето от бивш шеф на Криминална полиция, който сега ръководи районно управление в Русе. Кога ше стане тази рокада, предстои да видим, но няма да е преди приключване на изборите за кмет, смятат запознати.