Условна присъда чу моторист без книжка, който още през 2015 година, прясно навършил пълнолетие, станал причина за фатален удар, след който загинал 88-годишен пешеходец.
Предаденият на съд за тежката катастрофа Венцислав А. предпочете делото срещу него да се гледа по съкратената процедура, призна фактите, в които е обвинен, и си осигури облекчена присъда. 
Младежът, който работи като автомонтьор, вече бил засичан и санкциониран да шофира без книжка, но на 26 септември 2015 година го застигнала по-тежка беда - около 19 часа връхлетял с мотор "Сузуки", за чието управление нямал категория, пресичащия на пешеходна пътека на кръстовището на бул."Христо Ботев" с бул."Васил Левски" 88-годишен Стефан Р. Първоначално пометеният дядо се оказал с фрактура на таза, но по-късно издъхал. 
Съдът на първа инстанция прецени, че справедливото наказание за младия монтьор е 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок. Отне му и шофьорската книжка с вече придобита категория и за управиление на мотор за срок от 2 години. Присъдата може да се обжалва.