Доброволци и дарители от Русе и страната върнаха усмивката на млада майка, която живее в крайна мизерия в къща в Екзарх Йосиф и гледа двете си деца - на 9 месеца и 2,5 години. 31-годишната Миглена имаше нужда от дрехи, обувки, храна, посуда, препарати, мебели, бебешки принадлежности, лекарства. Само за няколко дни младата русенка Дени, трогната от съдбата на майката, събра ударна бригада и привлече десетки доброволци, които с даренията си набавиха всичко необходимо за къщата на семейството и я превърнаха в уютен дом. 
В петък тя публикува призив за помощ със снимки, на които се виждат покъртителните условия, в които живеят майката и двете й деца. Русенката разказа, че къщата е взета срещу месечен наем от 60 лева, а младата жена получава майчинство от 180 лв. Само след няколко часа на молбата за помощ откликнаха десетки хора с добри сърца. В неделя вече беше организирана акцията по пренасянето на дарената нова покъщнина. Доброволци се включиха с работа, а след цял ден труд къщата на семейството в боровското село вече беше оборудвана с печка, хладилник, тостер, телевизор, много храна, количка за бебето, дрехи, обувки, играчки, завивки, прахове.
"Денят започна в 11. Бях обявила среща на паркинг до пазара, където прииждаха хора и донасяха кой каквото е могъл да отдели. Отделно минах и на няколко адреса, за да събера дарения. От Русе към Екзарх Йосиф потеглихме три препълнени коли. В селото на място ни чакаха още едно семейство и една жена, които също донесоха много неща", сподели Дени, която организира акцията. Тя разказа, че стаята, в която спят майката и децата, вече е преобразена, в мазата са подредени буркани, а дрехите са сортирани. 
Организаторката на акцията се е срещнала и с кмета на селото Илия Данев, който веднага е реагирал на сигнала. 
Подпомогнахме жената, като в момента уреждаме въпроса с преместването на семейството в квартира в центъра, каза той. 
"Смело мога да заявя, че доброто винаги възтържествува! Мога да уверя всички, че все още има хора със златни сърца! Няма по-голямо щастие от това да видиш радостта в очите на две деца и тяхната майка, че има хора, които са зад тях! Благодаря на всички, които подкрепиха каузата с дарения, както и на хората, които лично дойдоха до селото с мен и се включиха толкова активно в тази акция", сподели във фейсбук русенката.