Президентът на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов потвърди за пореден път, че наистина ще се оттегли от управлението и финансирането на представителния отбор. Той каза в кратко интервю пред bTV, че имал "добра връзка" с кмета Пламен Стоилов. От думите му се подразбра или поне може да се тълкува, че събитията около Стоилов, който няма да кметува повече, са повлияли в някаква степен на решението на д-р Симеонов. 
"Покупателната способност /вероятно на гражданите - б.а./ е ниска", каза той. Така че не можело да се прави футбол само от телевизионни права и продажба на билети.
Д-р Симеонов заяви още, че който иска да се нагърби с управлението на клуба, ще получи и базата, нищо че концесионерът /фирма на клубния шеф - б.а./ инвестирал досега в нея.
В интерес на истината футболният комплекс в "Здравец" радва окото като едно малко бижу. А там бяха руини, които не можеха да се гледат, камо ли да са подходящи за практикуване на футбол. 
Ангел Бонев и Юлиян Йорданов от фенклуба "Дунав завинаги" изразиха огорчението си, че представителният отбор е изправен пред неизвестност.