88% инвалидност, кръвно налягане 200/140 и висока кръвна захар, заради която приема възможно най-големите  дози инсулин, довели до няколко кризи на задържан и викане на линейка в ареста. Според Радослав Б. и защитата му разклатеното здраве се дължало именно на тежките условия зад решетките, в които е принуден да живее и тъй като те застрашавали живота му, той трябва час по-скоро да бъде освободен.
Мъжът е задържан на 13 септември, след като полицията му дошла изненадващо на гости в Мартен и се натъкнала на над 100 грама амфетамин. Самият Радослав вече е бил посещаван от униформени в дома си покрай разкриване на участието му в група, която с откраднати компютри "копаела" биткойни и мечтаела за скоростно забогатяване. По това дело обаче той не е бил задържан именно заради тежкото си здравословно състояние. 
Става въпрос за случая от април 2018 година, когато криминалисти от Русе и Ловеч разкриха т.нар. компютърна ферма за биткойни. Мощните 23 машини, с които се добивала криптовалутата обаче, били откраднати и след като потърпевшият сигнализирал полицията, униформените бързо стигнали до извършителите.
По това историческо дело, което при разкриването си бе определено като първото по рода си в България, Радослав и двамата му съучастници се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата в Троян през декември 2018 година.
Неосъжданият дотогава жител на Мартен получи присъда под минималната по закон - 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок. След няма и година обаче пенсионерът по болест отново влезе в полезрението на правораздавателната система и прекрачи ареста.
Имам кръвоизливи и в двете очи, които прогресивно се разширяват, виждам черни петна и вероятно ще трябва да си правя операция. Последно през 2018 година си оперирах пак двете очи, оплака се в съдебна зала Радослав. И сподели, че в ареста няма как да спазва задължителната при диабет диета, тъй като там се предлагали предимно ориз и картофи - все вредни за него въглехидрати. Не можел и да се движи - на ден разходката предвиждала по час обиколки в затворено помещение заедно с останалите задържани, които в същото време пушели цигари.
Безспорно Радослав е с две тежки заболявания и безспорно начинът на живот в ареста не е перфектен, но това не са причини за изменение на мярката му, посочи прокуратурата и настоя той да бъде оставен в килия. Представено бе и заключение на медицинска експертиза от вторник, според която не му се налага спешно стационарно лечение.
Съдът прецени, че на този етап мястото на Радослав е в килия, но решението може да се обжалва.