Започва дългоочакваната разпродажба на имоти, принадлежащи на фалиралата "Русенска популярна каса", от която чакат парите си стотици вложители. Избраният от тях синдик Иво Траянов е обявил два търга за движимо и недвижимо имущество, насрочени за 25-и и 30 октомври. По-интересен е вторият, в който на тезгяха се слагат всички имоти на кооперацията, от които се чака да донесат по-сериозните пари. В списъка са 23 жилищни, административни, производствени сгради, ниви и магазини, на обща стойност около 2,65 млн. лева.
Най-високо е оценена триетажната жилищна сграда на ул."Гълъбец", за която се искат 795 306 лева. Масивната административна сграда на бул."Тутракан" е оценена на 304 125 лева. Предлагат се и доста къщи в села около Русе, към някои от които несъмнено ще има интерес. 
Както "Утро" писа, парите си от фалиралата каса чакат 311 души, оставили в нея над 5,2 млн. лева на фактически депозити, оформени като допълнителни вноски в кооперацията. За да бъдат получени обратно в пълен размер, трябва на търга за имотите да се появи сериозно наддаване, което да повиши началните цени двойно - нещо, което граничи с фантастиката. Според някои кооператори дори 50 стотинки за лев ще бъде добър резултат, тъй като далеч не за всички имоти ще има кандидати, а счетоводните цени на някои от тях се оценяват като доста пресилени. 
"Русенска популярна каса" има и други активи, сред които и дъщерни дружества, които обаче не извършват някаква кой знае каква дейност и постъпленията от евентуалната им продажба биха били символични.