Националният отбор на България загуби от Англия с разгромното 0:6 в квалификационен мач за Евро 2020, игран на Националния стадион „Васил Левски“. „Лъвовете“ записаха най-тежката домакинска загуба в цялата футболна история на България, а двубоят на два пъти бе прекъснат и заради расистки прояви по трибуните. Това бе и 12-ти пореден мач без победа за възпитаниците на Красимир Балъков.

Пред около 20 хиляди зрители на Националния стадион англичаните тотално надиграха българския тим, като още до 30-та минута поведоха с 3:0 след два гола на Рос Баркли и един на Маркъс Рашфорд. В заключителните петнайсет минути на полувремето двубоят на два пъти бе прекъснат от главния рефер от Хърватия Иван Бабек заради расистки прояви от трибуните спрямо английските играчи. В крайна сметка не се стигна до трети такъв случай, което щеше да означава прекратяване на мача и служебна загуба на България.

Малко преди почивката Рахийм Стърлинг покачи на 4:0, а в 69-та минута крилото на Манчестър Сити отново се разписа. Крайното 6:0 оформи голмайсторът на „трите лъва“ Хари Кейн, като на два пъти гостите бяха спрени и от гредите.

В крайна сметка България записа унизително поражение и остава на предпоследното място в групата с три точки от седем мача. В другия мач от групата Косово победи Черна Гора с 2:0 и се доближи на една точка от втория в класирането Чехия.