Четирима майстори на ножа от "Свинекомплекс Голямо Враново" участие взеха в първото у нас първенство по транжиране, което се проведе в Сливен миниалия уикенд. Кямил Кямилов, Исмаил Имеров, Кадир Кадиров и Денис Фезулов мериха сили с още 10 свои колеги, между които три дами. От тях ще бъдат определени шестимата най-добри, които ще представят България на световното първенство в столицата на Калифорния Сакраменто догодина. 
Надпреварата се проведе в четири категории: транжиране и обезкостяване на агнешко, пилешко, говеждо и свинско месо. Четиричленно жури мереше с хронометър действията на участниците, почти под лупа се оглеждаха размерите на отделените костици. Допълнителни точки носеха уменията в  приготвянето на месни деликатеси, като наденица, кюфтета и други заготовки по тяхна рецепта и с техни подправки и тайни съставки. На финала от нераздробеното месо всеки трябваше да предложи идея за приготвяне на атрактивен продукт: полуфабрикат, заготовка или аламинут, отново по тяхна собствена рецепта.
Във всяка от категории някой от Голямо Враново е бил в челната тройка, а събраните от тях точки показват поне един участник от Голямо Враново в националния тим, съобщи за "Утро" изпълнителният директор на дружеството Вихрен Димитров. Окончателният състав ще бъде обявен от Асоциацията на месопреработвателите в България най-вероятно по време на изложението "Месомания" през ноември. 
През миналата година отбор на "Свинекомплекс Голямо Враново" се класираха в челната шестица на неофициалното световно първенство по транжиране "Word Butchers Chalenge 2018" в Белфаст.