Режисьорът от Русенския драматичен театър Ивайло Ненов е тазгодишният победител в Националния конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров". Той бе отличен за спектакъла "Три сватби и едно възкресение" по Карло Голдони, поставен на русенска сцена. Отличено беше и любопитното абсурдистко решение на представлението "Хляб в джоба" от Матей Вишняк на режисьора Веселин Петров от сливенския театър "Стефан Киров".
Наградата е плакет, грамота и възможността отличените млади режисьори да направят спектакъл в русенския театър през следващия театрален сезон.
Във второто издание на конкурса бяха селектирани 4 от общо над 30 спектакъла на млади български режисьори. Селекцията беше извършена от проф.д.и.н. Камелия Николова, а крайното класиране беше направено от жури в състав от трима театроведи - Богдана Костуркова, доц. д-р Светлана Байчинска, Ина Шкарова и Крум Гергицов, и актьора Косьо Станев.
По време на конкурса бяха представени всички номинирани заглавия. Освен двете отличени постановки, публиката видя и спектакъла на Дина Маркова "Животът е сън" по Калдерон на Центъра за култура и дебат "Червената къща"/Театър "Азарян" и "Антигона и хората" по Софокъл на Делян Илиев от Родопски драматичен театър в Смолян.
Наградата на името на известния русенски режисьор (1941-1988) беше учредена миналата година и се присъжда на млад театрален режисьор на възраст до 35 години. Конкурсът се организира от Драматичен театър "Сава Огнянов"-Русе, Младежки театър "Николай Бинев" и  Сдружение "Артеа" с финансовата подкрепа на Община Русе и Фондация "Русе – град на свободния дух".