С множество наранявания е настанена в Интензивно отделение 59-годишна жена след изключително нелеп инцидент в неделя на зазоряване на ул.Вихрен" в Сливо поле.
В 6 часа 61-годишен шофьор изваждал от двора буса си на заден ход, но не видял стоящата зад автомобила жена и минал през нея. Пострадалата е откарана с линейка в болница "Канев", където прегледът установил, тежка травма на гръдния кош, счупени осем ребра и фрактура на таза. Жената е преведена в медикаментозна кома с опасност за живота.
Други две катастрофи с тежко ранени са станали в събота. Сутринта 54-годишен водач на мерцедес не пропуснал движещия се с предимство по ул."Васил Петлешков" в Русе микробус и го блъснал в центъра на кръстовището с ул."Омуртаг", а бусът се ударил в паркирана кола. При верижната катастрофа пътник в микробуса получил счупване на ребро. 
В ранния следобед пък 22-годишен младеж с мощен мотор "Сузуки" не спазил необходимата дистанция и се забил в багажника на "Шкода Октавия" в района на разклона за Екзарх Йосиф по пътя за Бяла. Возещото се зад него 18-годишно момиче получило тежки травми по тялото и хематом на главата и е настанено в болница "Канев". Установено е, че мотористът не притежава нужната категория да управлява мощния мотоциклет.
И румънски моторист се записа в черната хроника, но се размина леко. В 14.40 часа в събота гостът от север минал на червена светлина на светофара до ОУ "Братя Миладинови" на ул."Доростол" в Русе и се забил във форд, който излизал с предимство от ул."Яребична". Екип на Спешна помощ установил травма по дясната ръка на 22-годишния рокер, но той отказал да бъде отведен на преглед в болница.
Алкохолните проби на участвалите в произшествията шофьори са отрицателни.